Uit in eigen land (II)

Deel II van de serie uit in eigen land is een bestemming voor een dagtrip voor ieder die van de natuur houdt.

De Amsterdamse Waterleidingduinen (https://awd.waternet.nl/bezoekersinfo/) is een bijzonder stukje natuur in Nederland.
Al heel lang had ik het idee om hier een keer heen te gaan, zeker gelokt door de mooie foto’s van vossen die op het internet staan.
De Amsterdamse Waterleidingduinen heeft vier ingangen. Tijdens mijn trip begin juni ben ik bij de ingang van de Zilk begonnen en daarna naar de ingang Oase.
Bij de Zilk heb ik de korte wandeling van iets meer dan 4 km gemaakt, door een veranderend landschap van bomen, zandvlaktes en gras. Al meteen bij de ingang zagen we een aantal damherten staan, waar het natuurgebied onder andere om bekend staat. De twee wandelroutes (gele en blauwe) stonden aangegeven met paaltjes. Op de route kwamen we heel veel herten nog tegen, soms in groepen van meer dan tien en best dichtbij. Konijnen, libellen en veel vogels waren ook de hele route in beeld. Het geluid was alsof je een ontspanningsvideo aan het luisteren was.
Omdat we nog tijd hadden zijn we nog naar de ingang van Oase in Vogelenzang gegaan. Hier eerst een hapje gegeten bij het pannenkoekenhuis en langs het bezoekerscentrum voor informatie._DSC4909b
Daarna een wandeling tussen bomen en kleine meertjes. Ook hier weer veel herten gezien en twee vossen. Na 12 km wandelen en een blaar als herinnering, voelde deze dag als een soort vakantie. Niets is fijner dan buiten ontspannen en helemaal alle dagelijkse zorgen kwijtraken in de natuur. Een aanrader voor elke natuurliefhebber!

Locatie:       uitgestrekt natuurgebied in Noord Holland
Service:       goed, informatievoorziening was prima bij het bezoekerscentrum en de wandelroutes duidelijk. Bij elke ingang een duidelijke kaart
Voor wie:    natuurliefhebbers halen hier hun hart op. Zekerheid dat je damherten tegenkomt en nog veel meer Nederlands wild. Kinderen kunnen hier ook al hun energie kwijt

Eindcijfer: 9

TIP: Neem wandelschoenen mee en genoeg drinken, want als je wil kan je aardig wat kilometers afleggen!

 

2 antwoorden
  1. Yvonne
    Yvonne zegt:

    Ik zag die gave foto van die vos en herinnerde me meteen dat ik al tijden eens naar de Amsterdamse waterleiding wil. Zo af en toe zie ik er foto’s van langskomen en net als jij dat dus had het lijkt me erg gaaf om zelf zo’n vos voor de lens te krijgen. Mooie foto’s en je hebt me even weer herinnerd dat ik dit echt binnenkort ga doen!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *