Apps die je het tijdens de vakantie een stuk makkelijker maken

De voorbereiding van de vakantie doe je vaak met behulp van informatie van internet, reisgidsen en reisboeken. Maar dan is het moment aangebroken van vertrek. Klaar om volop te genieten, maar hoe maak je het jezelf op vakantie net zo makkelijk? In dit artikel beschrijf ik alle middelen die het je makkelijker kunnen maken op vakantie. Hierbij is het hulpmiddel je mobiele telefoon. Via zoeken in de store van je telefoon of tablet kan je makkelijk de app vinden die jij het beste vindt en die past bij je bestemming.

1) kaart/navigatie-app

Onderweg in de auto of bus heb je vaak een navigatiesysteem die je de weg kan wijzen, maar wanneer je een wandeling maakt of door de stad loopt is het vaak heel handig als je weet waar je bent of weet waar je iets kan vinden. Googlemaps is een hele bekende, maar er zijn heel veel andere apps die vaak ook voor een specifiek land of stad geschikt zijn.

2) woordenboek of vertalen

Het betere handen- en voetenwerk om duidelijk te maken wat je bedoelt kennen we allemaal wel, maar als het niet lukt of je kan de borden niet lezen, wat doe je dan? Er zijn veel vertaalapps die je kunnen helpen. Bij sommige apps kan je zelfs iets inspreken en dan komt de vertaling eruit. In tekst of als gesproken bericht.

3) valuta

Sommige valuta zijn vrij makkelijk om om te rekenen naar je eigen munteenheid, maar als het wat lastiger is, is een app die het rekenwerk voor je doet geen overbodige luxe. Ondanks dat de app voor je kan rekenen, moet je bij sommige landen niet vergeten dat afdingen erbij hoort. Daarin de juiste weg vinden blijft een kunst waar geen app je bij kan helpen.

3) bezienswaardigheden

Bij de VVV zijn er genoeg folders te vinden en reisboeken staan volgeschreven, maar je wil natuurlijk niet een tas vol met bagage als dat niet nodig is. Voor elk land zijn heel veel apps te vinden met allerlei tips en manieren om een land te verkennen en de mooiste plekken niet te missen.

4) overnachten

Ook voor de overnachtingen die je van te voren niet hebt vastgelegd zijn apps die het je makkelijk kunnen maken. Zoek de plaats op waar je bent en de campings en hotels verschijnen op je scherm waarna je alleen een keuze hoeft te maken.

5) weer

De weerapp hebben we allemaal standaard op onze telefoon. Zet thuis alvast de plaats van bestemming erin en je weet hoe laat de zon opkomt en ondergaat. Temperatuur is natuurlijk ook altijd leuk om te weten, maar vooral de voorspelling van een regenbui kan een onverwacht nat pak voorkomen.

6) openbaar vervoer

Als je met de bus of de auto reist is het niet echt noodzakelijk, maar ga je voor avontuurlijk dan is een app voor het openbaar vervoer heel handig. Als je in een land een auto of camper huurt en deze ingeleverd hebt en nog naar het vliegveld moet is het openbaar vervoer vaak een stuk goedkoper en in veel landen zeker goed te doen.

7) vermaak

Naast de apps voor spelletjes en social media, mag de app voor digitale boeken niet ontbreken. Dit scheelt de nodige kilo’s handbagage voor iemand die van lezen houdt. Een andere app die heel leuk is, is bijvoorbeeld runkeeper. Hiermee leg je al je activiteiten vast zoals wandelen, fietsen, skiën etc. en als er verbinding is met internet komen de kaarten erbij. Eenheden zoals afstand, snelheid en calorieverbruik worden ook nog eens bijgehouden. Foto’s van wat je onderweg tegenkwam kan je toevoegen zodat de herinnering compleet is.

8) Determinatie

Er zijn veel apps om de namen van verschillen die dier- en plantensoorten op te zoeken. Als je een beetje van natuur houdt en wil weten waar je naar kijkt, dan is dit een app die je zeker moet hebben.

Tip

Download alle apps van te voren op je telefoon. Dit scheelt behoorlijk in de kosten en voorkomt dat je te snel door je databundel heengaat en een dure telefoonrekening als souvenir van de vakantie mee naar huis neemt.

Tot slot

Natuurlijk is het leuk om met de telefoon alles op te zoeken, bij te houden, vast te leggen en ga zo maar door, maar vergeet vooral niet om je heen te kijken en te genieten van al het moois wat je onderweg tegenkomt.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *